Sanjati bivšeg ili bivšu – značenje i simbolika sna

Sanjati bivšeg može ukazati na nerazjašnjena osećanja ljubavi ili trenutnu nezadovoljavajuću vezu. Bivši dečko može biti znak svih nada ljubavi koje želite, a koje trenutno vaša veza ne daje.

Advertisements

Alternativno, videti bivšeg u snu takođe može ukazivati na povratak problema ili loše navike.

To takođe može biti vaša podsvest koja vas upozorava da se ponovo bavite lošim navikama, možda izlazite sa nekim poput vašeg bivšeg dečka što nije dobro za vas.

Advertisements

Ako imate trajnu želju za svojim bivšim, onda sanjanje o njima može predstavljati želju za nečim što ne možete imati.

Drugo, jednostavno objašnjenje za san o bivšem može biti da jednostavno imate nerazjašnjena osećanja prema njima, ili da vas vaš trenutni dečko podseća na vašeg bivšeg, bilo pozitivno ili negativno.

Advertisements

Sanjati svog bivšeg može da ukazuje na širu želju da stupite u kontakt sa sopstvenom prošlošću.

Možda san nije konkretno o vašem bivšem, već o nečem drugom što je bilo veliki deo vašeg života u vreme kada ste bili u toj vezi, posebno ako veza nije bila skorašnja.

Ako razmišljate ili ste tek započeli novu vezu, san o svom bivšem može vam pomoći da shvatite kako da učite iz prošlosti i da budete bolji u budućnosti.

Konačno, san bivšeg može da ukazuje da neka druga situacija u vašem životu trenutno izaziva teške emocije slične onima koje ste osećali oko svog bivšeg i vašeg raskida.

Ovo može uključivati osećanja neuspeha ili osećanja da je svet nepravedan, u zavisnosti od toga ko je kriv.

Advertisements

Sanjati svog bivšeg, posebno ako je prošlo mnogo vremena od kada ste bili u vezi sa tom osobom, može da simbolizuje vezu sa vašom prošlošću.

Šta god da ste radili tokom vremena dok ste izlazili sa tom osobom, moglo bi biti na pregledu.

Na primer, sanjati nekoga sa kim ste izlazili u srednjoj školi ili na koledžu može da simbolizuje želju da se povežete sa drugim stvarima koje su vam bile važne u srednjoj školi ili na fakultetu.

Ako ste sada prilično stariji od toga, sanjanje o svom bivšem u srednjoj školi ili fakultetu moglo bi da simbolizuje da osećate vrstu potencijala i optimizma u pogledu budućnosti koju ste imali kada ste bili mladi.

Ako vam je srednja škola ili koledž bilo neprijatno vreme, sanjanje o vašem bivšem iz srednje škole ili fakulteta moglo bi umesto toga da simbolizuje da je neka situacija u vašem trenutnom životu donela istu neprijatnost koju ste osećali kada ste bili mladi.

Advertisements

Ako se nalazite na mestu u svom životu gde razmišljate ili ste nedavno započeli novu vezu, možda ćete sanjati o bivšem koji je takođe nekada bio sjajno novo prisustvo u vašem životu.

Možda upoređujete svog novog partnera sa bivšim da biste videli da li vaš novi partner ima iste mane – ili iste privlačne kvalitete – kao i vaš bivši.

Započinjanje nove veze takođe može dovesti vašeg bivšeg u vaše snove ako ste zabrinuti da ćete ponoviti iste greške koje ste napravili u vezi sa svojim bivšim.

Veliki faktor u nekim raskidima je kriv. Mnogo vremena se može potrošiti pokušavajući da se utvrdi ko je odgovoran za sve probleme u vezi i ko je bio „loš momak“ u raskidu.

Sanjati svog bivšeg, posebno onog sa kojim ste imali raskid koji se razvukao zbog problema koji uključuju krivicu, mogao bi da ukazuje na neku drugu situaciju u vašem životu u kojoj pokušavate da shvatite ko je kriva strana u sukobu.

Advertisements

Sanjati bivšeg dečka ili muža

Ovo značenje sna je uobičajen koncept. Kada sanjate svog bivšeg dečka, to može značiti različite stvari u zavisnosti od toga šta ste videli u snu i emocionalne komponente povezane sa tim.

Može se desiti da ste već nekoliko godina srećni u braku, ali ipak sanjate o svom bivšem dečku.

U takvom slučaju, tema sna označava nerešene sukobe sa njima. Niste srećni kako su se stvari završile između vas dvoje.

Još uvek gajite osećanja prema njemu (dobra i loša). Tako bivši dečki označavaju anksioznost i nedovršene poslove prošlosti koji vas još progone u snovima.

U drugom kontekstu, ovi snovi simboliziraju čežnju za ljubavlju i naklonošću koju ne dobijate od svog sadašnjeg partnera.

Advertisements

To simbolizuje da vaši sadašnji odnosi takođe mogu pokazivati znake raskida. nosite emocionalni prtljag iz prošlosti koji vas još uvek proganja.

Snovi o bivšim momcima takođe se odnose na probleme u vezi, nedostatak poverenja i nestabilnost u vašoj trenutnoj vezi.

U svakodnevnom životu može postojati bezbroj problema koji se manifestuju kroz snove. Dakle, živopisni snovi komuniciraju prilagođavanje i suočavanje sa stvarnim životnim problemima.

Sanjati bivšu devojku ili ženu

Ovaj san simbolizuje vaša preostala osećanja prema vašoj bivšoj devojci. Ako ste nedavno raskinuli s njom,to bi moglo značiti da vam i dalje nedostaje u životu.

Želite da je vratite i pomirite prekinutu vezu. Možda ste tužni ili nezadovoljni sadašnjom partnerkom ili želite da vidite kvalitete svoje bivše u njoj.

Advertisements

Simbolično, snovi o devojkama znače da se nosite sa prošlim emocijama. Ovo se dešava kada još uvek imate jaku želju da je vratite u svoj život.

Možda se vaša sadašnja veza ne odvija glatko i potrebna vam je stabilna veza. Vaš um je zauzet procenom prednosti i nedostataka obe veze.

Pošto je prekid veze sa vašom bivšom devojkom bio nagli, možda pokušavate da se pomirite s tim. Nerešena pitanja i skrivena osećanja izbijaju na površinu u podsvesti.

Međutim, uhođenje na društvenim mrežama takođe može biti uzrok. Možda viđate njene slike i ažuriranja profila prilično redovno na Facebooku ili Instagramu.

Ovo vam zadaje bol i ponovo proživljavate stara sećanja i intimne trenutke koji su zajedno podeljeni u snovima; kao što to sada u stvarnosti više nije moguće.

Advertisements

Sanjati da vas bivši ili bivša vara

Kada sanjate san gde vas je bivši prevario, to predstavlja vaše strahove i nesigurnost da ćete biti prevareni ili poniženi od strane bivšeg ili vašeg sadašnjeg partnera.

Sada ne verujete drugima i sumnjate da vas sadašnji partner jednog dana takođe može prevariti. Postoji nedostatak poverenja i zavisnosti u stvarnom životu koji se vidi u snovima.

Sanjati da vam nedostaje bivši ili bivša

Ovi snovi ukazuju na čežnju i izgubljenu ljubav koja vam još uvijek nedostaje u vašim vezama. Simbolizuje vaše želje i nezadovoljene potrebe.

Još uvek čeznete za saosećajnim partnerom, osećate se željenim.

Naprotiv, ako sanjate da nedostajete vašem bivšem, to znači da vam nedostaje veza. Želite da se vaša veza obnovi. Neka suptilna čuda veze vas još uvek progone.

Advertisements

Sanjati da vas bivši ili bivša odbije

Ako sanjate san u kojem vas bivši odbacuje i ne želi da se vratite u njegov život, to zapravo znači isti osećaj koji ste imali za njega u stvarnom životu.

Ne želite da se zakrpite sa svojim bivšim jer je veza bila sebična ili je možda radila samo na jednostranoj posvećenosti sa vaše strane.

Ako sanjate da vas bivši odbacuje, da imate neku interakciju sa njima u kojoj jasno stavlja do znanja da vas ne žele u blizini, dobra vest je da je to moglo biti izazvano obećavajućim početkom nove veze sa nekim drugim.

Naročito ako znate da ste napravili greške u vezi sa svojim bivšim, započinjanje nove veze sa nekim drugim može izazvati anksioznost da biste mogli ponoviti te iste greške u novoj vezi.

Što je bivši dotični duže van slike, to je manje verovatno da se takav san zaista odnosi na njih lično.

Advertisements

Vaš san je možda bio isprovociran nedavnim osećajem odbačenosti u bilo kom kontekstu – čak i onom koji nije potpuno povezan sa romansom, poput posla ili porodice.

Još jedan faktor relevantan za tumačenje sna da vas bivši odbacuje može biti koliko osećate da zaslužujete da vas ta osoba odbije.

Ako znate da ste zaista zabrljali u vezi sa njima, čak i ako je to bilo nešto što ste videli o vezi nakon činjenice, a ne dok ste bili u njoj, san bi mogao da ukazuje na bilo koju drugu situaciju u vašem životu.

Mogli biste se osećati definisanim svim greškama koje ste napravili i ne možete da ih izbegnete.

Međutim, ako sanjate da vas je dotični bivši odbio na način koji nije bio fer prema vama, to može  ukazati na bilo koju drugu situaciju, romantičnu ili ne, u kojoj osećate da se prema vama postupa nepravedno.

Advertisements

Možda se osećate kao da je svet protiv vas šta god da radite.

Sanjati da vas bivši ili bivša poljubi

Većinu vremena, ovi snovi su o vašoj prvoj ljubavi u kojoj su se ljubljenje i fizička intimnost češće doživljavali.

Ali sada vam nedostaju ti aspekti veze. Ona objašnjava da se to odnosi na više osećanja koja su povezana sa vašim bivšim. Želite da vratite izgubljenu iskru u svom životu.

Sanjati da ste trudni sa bivšim

Ova analiza snova je pozitivna jer simbolizuje učenje, lečenje, rast i evoluciju. Naučili ste da oprostite svom bivšem, naučili ste da nastavite sa svojim životom bez njega/nje.

Ovaj san je takođe znak ličnog rasta i samospoznaje.

Advertisements

Sanjati da se bivši ili bivša izvinjava i želi da budete zajedno

Ovom snu se može pripisati značajno značenje. Ako sanjate svog bivšeg koji se izvinjava zbog svog lošeg ponašanja; može biti znak trenutnih problema.

Loevenberg je primetio da je ovo neka vrsta poziva za buđenje gde treba da saznate da li vam nedostaje ta osoba ili je u pitanju neko određeno vreme u vašem životu ili zajednički trenuci koji vam još uvek nedostaju i koji želite da oživite u vašoj sadašnjoj vezi.

Potajno priželjkujete i nadate se da vaš sadašnji partner poseduje određene osobine i čini neke slične radnje kao vaš bivši partner.

Sanjati da jedete sa bivšim ili bivšom

Ovaj san je simbol deljenja i brige. To znači da vam bivši partner nedostaje koliko i vi njima. Često se hrana povezuje sa ljubavlju, davanjem i deljenjem.

Dakle, ovi snovi simbolizuju emocionalnu bliskost, povezanost i društvo.

Advertisements

Sanjati da se venčate sa bivšim ili bivšom

Ako sanjate da dobijate predloge za brak od bivšeg ili se zapravo venčate sa njima, to znači da ste prihvatili aspekte veze i da ste naučili iz prošlih grešaka.

San vam govori da ostavite svoju prošlost i krenete napred u životu. Govori vam da prestanete da razmišljate o svom bivšem partneru u stvarnim životnim situacijama.

Venčanje sa vašim bivšim takođe može predstavljati vašu nesreću sa trenutnim partnerom. Vaše potrebe i želje nisu ispunjene i kao takvi žudite za nečim više.

Sanjati da se svađate sa bivšim ili bivšom

Ovo je relevantan san koji predstavlja neki osnovni problem u vašoj sadašnjoj vezi.

Ako se čini da se mnogo svađate sa svojim trenutnim partnerom, to se može manifestovati u stanje iz snova, samo se osoba menja.

Advertisements

Štaviše, tuča sa bivšim bi takođe mogla daukazuje na vaše unutrašnje borbe sa samim sobom. Trenutno niste zadovoljni svojim životom i postali ste sami sebi najgori kritičar.

Vaše samopoštovanje je takođe postalo veoma loše. Postoji mnogo bitaka i unutrašnjih sukoba koji liče na vaše stanje iz snova.

Ovaj san je prilično uobičajen kada sanjate o verbalnoj svađi sa svojim bivšim. Takođe može biti ubijanje vašeg bivšeg ili bivše, pokušavajući da vas fizički povredi.

Ovi živopisni snovi znače da još uvek pokušavate da držite polomljene delove veze negde u podsvesti. Borite se sami sa sobom jer želite da se izlečite, ali ne možete to da uradite uspešno.

Kada sanjate da se svađate sa svojim bivšim partnerom to znači da i dalje osećate ljutnju na njega/nju.

Advertisements

Ima nerešenih sukoba koji su doveli do gorčine. Sada se trudite da ih pustite i oprostite kako biste dobili mir koji zaslužujete.

Sanjati da bivši ili bivša plače

Ovaj san predstavlja da ste i dalje zabrinuti za dobrobit svog bivšeg. Gajite tajne želje da im se ništa loše ne dogodi.

Niste osvetoljubivi i srećni što otpuštate negativna osećanja prema njima. Ono što osećate tokom sna je takođe važno za tumačenje sna.

Ako se osećate loše zbog druge osobe, to znači da ste joj oprostili. Ako ste srećni što vidite svog bivšeg kako plače, to znači da i dalje osećate ljutnju na njih i osećate se dobro što pati.

Sanjati da je bivši ili bivša nasilna

Ovaj san ima duboko značenje. Jedno tumačenje je da niste bili u stanju da zaboravite i oprostite nepoverenje, bes, strah i ljutnje koje je ta veza stvorila u vama.

Advertisements

Na ovaj način možda dozvoljavate svom nasilnom partneru da vas drži i zadaje vam još više bola.

Vaš bivši nasilnik ostavio je duboke ožiljke u vašoj psihi koje je bilo teško prevazići. Dakle, to se odrazuje u vašim snovima.

Sanjati da imate decu sa bivšim ili bivšom

Kada sanjate ovakav san, to može značiti da vaša podsvest pokušava da vas sastavi zbog deteta. Još uvek imate dobar razlog da se povežete.

Vaša podsvest se manifestuje u snovima u kojima želite da budete zajedno sa svojim bivšim samo zbog deteta koje imate.

Sanjati da bivši ili bivša izlazi sa nekim drugim

Kada sanjate ovakav san to znači da ste se pomirili sa činjenicom da će vaš bivši partner imati život posle vas.

Advertisements

Takođe ste u miru sa sobom i dozvolite sebi da prihvatite promene koje vam je život ponudio. Ovo je dobar san jer vam omogućava da se lečite, rastete i razvijate.

Negativna strana ovog sna mogla bi biti da ste previše zabrinuti zbog toga šta se dešava u životu vašeg bivšeg, što se čini apsolutno nepotrebnim.

Sanjati da bivši ili bivša ponovo raskine sa vama

Ovaj san je znak vaše skrivene traume koja je ostavila duboke rezove u vama. Proživljavate one trenutke raskida koje nikada niste želeli da doživite.

Ponovo se ponavljaju u vašim snovima. Ako vas ostavi bivši koji vam je bio prvi partner, to može značiti da se osećate odbačeno i emocionalno zlostavljano. Osećate se odbijeno bez vaše krivice.

Sanjati da ste ponovo u toksičnoj vezi sa bivšim ili bivšom

Bez obzira da li sanjate o varanju, preljubi ili zlostavljanju, sve toksične veze sa vašim bivšim partnerom ukazuju na strah i mentalnu traumu koje vam je ta veza donela.

Advertisements

Emocionalno ste preplavljeni i u izvesnoj meri to takođe pokazuje znake PTSP-a.

Utvrđeno je da se žene koje dugo ostaju u nasilnoj vezi osećaju poniženo i uvređeno. Oni se plaše još jednog raskida i kaju se što su predugo ostali u toj vezi.

Sanjati da ubijete bivšeg ili bivšu

Kada sanjate takve snove, to znači da ste uspešno prebrodili traumu raskida. Ne zadržavate se na ostacima frustracije ili ogorčenosti koji zadaju ogroman bol.

Dozvolili ste sebi da se izlečite i uklonite negativne emocije povezane sa tim. Ovaj san predstavlja isceljenje i utire put za zdravu ili uspešnu vezu u danima koji dolaze.

Sanjati da vas bivši ili bivša ubije

Kada sanjate smrt to znači promenu, kraj nečega ili transformaciju. Ako sanjate da vas bivši ubija u snovima, zapitajte se kako vas je veza emotivno promenila? Da li te je ubilo iznutra?

Advertisements

Da li vam je to slomilo samopouzdanje i više niste ista osoba kao ranije? Ovaj san znači kraj vaših mentalnih snaga, štetu koju je naneo vašem samopoštovanju, povredu vašeg ega.

Sanjati da bivša ili bivši umire

Kada sanjate bivšeg koji umire ili je već mrtav, to je zaista zastrašujuće. Bili biste uplašeni i zbunjeni. Jel tako? Predstavlja vašu krivicu. Ovaj san vam govori da analizirate svoje greške u vezi.

Da li ste mogli da uradite nešto drugačije da veza funkcioniše? Da li je to u potpunosti bila greška vašeg bivšeg ili ste i vi doprineli raskidu?

Ovaj san je neka vrsta samointrospekcije koja pokazuje mračne aspekte vaše ličnosti koje treba promeniti da biste razvili zdrave buduće veze.

Sanjati da spavate sa bivšim ili bivšom

Ako sanjate bivšeg sa kojim imate seks, to može značiti da vaša potreba za fizičkom blizinom nekako nije zadovoljena. Žudite za intimnim trenucima, ali to ne dobijate od trenutnog partnera.

Advertisements

Zapitajte se da li želite da tu osobu vratite u svoj život. Ako nije tako, onda pogledajte status vašeg trenutnog psihičkog stanja. To pokazuje da ste se pomirili sa svojom toksičnom prošlošću.

Prihvatili ste svog bivšeg kao deo svoje prošlosti, opraštajući im sve što su uradili. Opraštanje vam je omogućilo da izlečite one slomljene i ranjene delove sebe koji su izazvali ogroman bol tokom ovih godina.

Sanjati bolesnog bivšeg ili bivšu

Ako sanjate da vam je bivši bolestan ili je primljen u bolnicu i da se brinete o njima, to znači da još uvek lečite svoje slomljeno „ja“. Niste se pomirili sa svojim raskidom.

Želite da se izlečite iznutra da biste mogli da povratite malo pozitivnosti u životu. Ovaj san odražava vašu slomljenost srca i emocionalnu traumu koju pokušavate da prevaziđete.

Sanjati bivšeg ili bivšu u opasnosti i spasiti ih

Ovaj san je sve o onome što ste naučili o prekinutoj vezi. Naučio vas je hrabrosti, otpornosti i izdržljivosti da se borite sa preprekama.

Takođe ste naučili da se oslobodite toksičnosti i oprostite osobi. Kada sanjate da spašavate bivšeg, to znači da vas je veza naučila da postanete jaki i da prevaziđete nedaće.

Sada ste samouverena osoba i vaša podsvest vam govori da tako ostanete i u svom stvarnom životu.

Sanjati da vas bivši ili bivša savetuje

Ako sanjate da vam bivši daje savete, to znači da morate da učite iz grešaka iz prethodne veze i da nastavite sa svojim životom.

Upozorava vas da više ne ponavljate greške koje ste napravili sa svojim bivšim.

Advertisements
Advertisements