Sanjati da ste debeli (prekomernu težinu, gojaznost) – značenje i simbolika sna

Prekomerna težina i gojaznost su uobičajeni problemi. Oni mogu dovesti do mnogih zdravstvenih problema u budućnosti, kao što su dijabetes i bolesti srca.

Advertisements

Ako imate prekomernu težinu ili gojaznost, važno je da izgubite težinu ili da je zadržite. Možda imate san koji vas navodi da shvatite da morate da smršate.

Na primer, možete sanjati da ste gojazni dok se budite usred noći osećajući glad i žeđ. Ovaj san može značiti da vaše telo žudi za hranom i vodom.

Advertisements

Mnogi ljudi koji imaju prekomernu težinu ili gojaznost teško mogu da izgube težinu jer ne razumeju šta je njihovom telu potrebno da bi ostali zdravi i bili aktivni. Snovi o prekomernoj težini mogu vam pomoći da promenite svoje navike u ishrani i postanete aktivniji kako biste mogli da smršate ili je zadržite tokom vremena!

Sanjati da ste debeli

Ako sanjate da ste debeli, možda se osećate krivim jer ste jeli više nego obično. Razlog za to može biti taj što ste zabrinuti za svoje zdravlje i pokušavate da smršate. Alternativno, možda ste zabrinuti koliko novca vaša porodica troši na hranu.

Advertisements

Ovaj san takođe može ukazivati na to da vam se nešto vrti na umu i da morate da napravite neke promene u svom životu. Na primer, ako je neko nedavno rekao nešto negativno o vašoj veličini ili težini, to bi moglo da objasni zašto sanjate da ste debeli.

Drugo moguće značenje ovog sna je da vam može ukazati da vas drugi vide kao debele ili gojazne i da im se to ne sviđa! To bi moglo značiti da je neko vama blizak nedavno govorio gadne stvari o vašem izgledu, ali neće vam reći u lice!

Sanjati da je voljena osoba debela

Može biti veoma frustrirajuće probuditi se iz sna u kojem ste zabrinuti za težinu voljene osobe. To može značiti da ste zabrinuti za njihovo zdravlje ili sreću. Možda se osećate kao da imate malo kontrole nad situacijom ili da ste bespomoćni da im pomognete.

Ovaj san može ukazivati na vaše sopstveno osećanje krivice jer niste učinili dovoljno za svoju voljenu osobu ili zato što niste u mogućnosti da promenite stvari koje ih muče. Ako je to slučaj, razmislite o tome da razgovarate sa njima o tome šta ih muči i kako se osećaju u vezi sa svojim problemom sa težinom.

Alternativno, ovakav san vam može ukazivati na nešto sasvim drugo. Možda su gojazni zbog nekog nepovezanog problema kao što je depresija ili anksioznost (što može uticati na vašu vezu). Ili možda vidite sebe kao gojaznu – zbog čega sanjate da vaša voljena osoba ima problema sa svojom težinom!

Advertisements

Sanjati da dobijate na težini

Ako sanjate da ćete dobiti na težini, to ne znači da ćete se ugojiti u stvarnom životu. U stvari, sasvim je suprotno. Dobijanje na težini u snu znači da se osećate emocionalno puni. Dobili ste svu ljubav i pažnju koja vam je potrebna i koja želite, tako da prirodno, vaše telo nema potrebu da jede više hrane.

Ovaj san je znak da se u poslednje vreme dobro brinete o sebi. Odnosili ste se prema sebi s ljubavlju i poštovanjem, tako da sada kada dobijate svu emocionalnu hranu koja vam je potrebna, vaše telo može da se opusti i uživa da bude zdravo i srećno!

Sanjati da voljena osoba dobija na težini

Sanjati da vaša voljena osoba dobija na težini može da simbolizuje da se osećate nesigurno u vezi. To takođe može značiti da se plašite da se vaša voljena osoba udaljava od vas ili da više neće biti toliko zainteresovana za vas.

Ovakav san može značiti da se osećate krivim zbog nečega u vezi. Na primer, ako sanjate da vaš muž dobija na težini, to može značiti da se osećate krivim što ste ga prevarili ili se na neki način loše ophodili prema njemu.

Ako se vaša voljena osoba preko noći (ili za kratko vreme) ugojila mnogo, to može ukazivati na to da se nešto u njegovom/njenom životu dramatično i neočekivano promenilo. Ova promena može biti dobra ili loša, ali u svakom slučaju, to će uticati na to kako se stvari odvijaju između vas dvoje.

Advertisements

Sanjati da se stidite svoje debljine

Sramiti se svoje debljine znači da se osećate kao da je vaše telo izvor sramote. Osećate da bi trebalo da se stidite toga, ali ne želite da to priznate u javnosti.

Ovaj san takođe može značiti da se stidite zbog nečeg drugog. Možda se dogodilo nešto zbog čega ste se postideli, a sada taj osećaj povezujete sa prekomernom težinom ili gojaznošću.

Ako sanjate da se stidite svoje debljine, postoji nekoliko stvari koje se mogu dogoditi:

  • Nezadovoljni ste svojom težinom, ali niste sigurni kako da se nosite sa njom.
  • Nedavno ste se ugojili i sramota vas je ova promena u izgledu.
  • Nešto se dogodilo na poslu ili u školi zbog čega ste se osećali kao da vas osuđuju na osnovu težine ili veličine (a i jesu).

Sanjati da gubite kile

Snovi o gubitku težine su uobičajeni, posebno ako pokušavate da smršate u stvarnom životu. U ovom slučaju, nije neobično sanjati da ste zaista smršali. Međutim, snovi o gubitku težine mogu predstavljati i nešto sasvim drugo.

Snovi o gubitku težine često znače:

Advertisements

Pokušavate da promenite svoje navike u ishrani i postanete zdraviji. Ovo je posebno tačno ako sanjate da budete mršavi dok jedete brzu hranu ili konzumirate slatkiše i deserte.

Osećate se nesigurno u vezi sa slikom o svom telu i ne sviđa vam se kako trenutno izgledate. Možda se stidite što se ne brinete bolje o sebi ili što na neki drugi način zanemarite svoje zdravlje.

Vaše emocije su izmakle kontroli jer vas nešto muči ili stresira. Možda se nešto dešava u vašem životu što izaziva emocionalna previranja, ali to još nije uticalo na vaše fizičko zdravlje.

Sanjati da voljena osoba gubi kile

Ovaj san može imati mnogo značenja. Može vam ukazivati da ste zabrinuti za zdravlje osobe i da želite da je vidite zdravu i srećnu. To takođe može značiti da se osećate kao da morate da smršate i ovaj san je podsetnik.

Sanjati da neko gubi težinu može biti znak da nešto nije u redu u njihovom životu. Možda ste primetili da se bore sa nečim, ali niste želeli da se pozabavite time, pa je vaša podsvest odlučila da to iznese za vas.

Advertisements

Gubitak težine takođe može da simbolizuje promenu u vašem životu koja je pozitivna i neophodna za sreću. Ako vaš san uključuje još jednu osobu koja gubi težinu, to znači da će i ona biti srećnija kada unese promene u svoje živote.

Ako ste sanjali voljenu osobu koja ima višak kilograma ili je gojazna kako gubi na težini nakon što je jela zdraviju hranu ili češće radila, onda bi to moglo da predstavlja vašu želju da se bolje brine o sebi i poboljša svoje zdravlje kako bi duže živeli.

Sanjati da patite od gojaznosti

Sanjati da patite od gojaznosti ukazuje na to da možda imate emocionalne i fizičke probleme zbog povećanja telesne težine. Možda osećate da se ne uklapate u društvo zbog povećanja telesne težine.

Ako sanjate da patite od gojaznosti, to znači da u vašem životu postoje neki emocionalni problemi ili emocionalni stresori koji mogu uzrokovati da se nepotrebno gojite ili da birate lošu hranu.

Sanjati da voljena osoba pati od gojaznosti

Ovaj san znači da će se u budućnosti suočiti sa ozbiljnim problemima i treba da pazi na ishranu i da redovno vežba kako ne bi ponovo postao gojazan.

Advertisements

Sanjati brz gubitak kilograma

Brzi gubitak težine nije dobra stvar u snovima. To znači da gubite zdravlje ili neku drugu bitnu stvar. Na primer, ako sanjate o brzom gubitku težine i to nije nešto što možete da kontrolišete, onda to znači da ćete izgubiti posao ili nešto slično.

Ako sanjate o brzom gubitku težine zato što ste bili na dijeti, onda je ovo dobra stvar jer znači da vaša dijeta funkcioniše.

Sanjati da se gledate u ogledalu goli i gojazni

Ako sanjate da se u ogledalu gledate goli i gojazni, to ukazuje da niste iskreni prema sebi i drugima. Krijete nešto od drugih ili čak od sebe. Morate biti otvoreniji po pitanju koja mogu uticati na vaš život, kao i da preuzmete odgovornost za svoje postupke.

Sanjati da neko drugi sebe gleda golu i gojazan u ogledalu sugeriše da neko drugi pokušava da sakrije svoj pravi identitet od vas. Ova osoba se možda plaši da će izgubiti kontrolu nad svojim životom ako otkrije sve o sebi.

Sanjati da je neko debeo

Možda sanjate da je neko drugi debeo ako se osećate preterano i neprivlačno. Možda imate problema sa svojom težinom i osećate se samosvesno zbog toga. Možda ste na dijeti i ne vidite rezultate, ili možda pokušavate da smršate, ali nemate uspeha.

Advertisements

Takođe možete sanjati da je neko drugi debeo ako ste ljubomorni na kvalitete ili izgled te osobe. Možda imaju sjajnu ličnost ili su privlačniji od vas.

Ako je ova osoba neko koga poznajete, onda bi to moglo predstavljati nešto specifično u vezi sa njom zbog čega se na neki način čini boljom od vas. Ako su stranac, onda bi mogli da predstavljaju nekoga ko je popularniji od vas ili ima kvalitete zbog kojih u vašim očima izgledaju bolji od drugih.

Sanjati da se prejedate

Ovaj san može biti znak da pokušavate da popunite emocionalnu prazninu hranom. Možda se osećate pod stresom, usamljeno ili depresivno, a jedenje je način da se utešite.

Ako sanjate da se prejedate, ali zapravo ne osećate glad kada se probudite, verovatno je da se nešto drugo dešava u vašem životu što izaziva ova osećanja.

Previše jedenja može biti znak depresije ili anksioznosti, pa ako se to dešava često, možda je vreme da potražite stručnu pomoć.

Advertisements

Sanjati da se voljena osoba prejeda

Sanjati da se voljena osoba prejeda je uobičajena tema iz snova i obično znači da osećate da vaša voljena osoba ne brine o sebi. Možda ste zabrinuti za njihovo zdravlje ili ste možda zabrinuti da ne jedu dovoljno da bi živeli zdrav život.

Ovaj san ukazuje na krivicu ili žaljenje zbog nečega što se dogodilo između vas dvoje ranije tokom dana. Ako se osećate krivim zbog nečega, onda je moguće da vaš san prikazuje da se vaša voljena osoba prejeda kao način da sebe okrivite za ono što se dogodilo.

U nekim slučajevima, sanjanje o tome da se neko prejeda može biti povezano sa osećanjem napuštenosti ili zanemarivanja sa vaše strane. Možda se osećate kao da je neko drugi zanemario svoje odgovornosti prema vama, a to izaziva osećanje besa i ogorčenosti u vašoj podsvesti.

Sanjati da se neko drugi prejeda

Ovaj san ukazuje na to da se osećate nesigurno u vezi sa sopstvenim prehrambenim navikama. Možda ste zabrinuti da su nezdravi ili da će vas naterati da se ugojite. Možda ste nedavno imali iskustvo u kojem vas je neko drugi naterao da se osećate krivim što ste nešto pojeli, a zbog toga ste zabrinuti zbog toga šta vaše sopstvene navike u ishrani utiču na vašu sliku o telu.

Sanjati da odlazite na operaciju zbog gojaznosti

Ako sanjate da idete na operaciju zbog gojaznosti, onda je to svakako znak da smršate i sprečite da dobijete bilo koje druge bolesti koje mogu dovesti do komplikacija. Ako napravite neke promene u svom životu, bićete nagrađeni dobrim zdravljem.

Advertisements
Advertisements
Advertisements