Sanjati napad – značenje i simbolika sna

Ovaj san simbolizuje vaše strahove, ono zbog čega se osećate izloženo ili ranjivo, ono čime se osećate ugroženo i probleme vaše sopstvene podsvesti.

Ovi snovi takođe predstavljaju kako vaša unutrašnja osećanja utiču na vaše spoljašnje ponašanje.

Advertisements

Taj san  takođe ukazuje na anksioznost i strah. Međutim, važno je napomenuti da takvi snovi, iako neprijatni, nude pronicljivo objašnjenje.

Možda ćete moći bolje da razumete određene emocije koje osećate u svom životu nakon ovih snova.

Advertisements

Sanjati da ste napadnuti

Ovaj san simbolizuje neprijatnu situaciju u kojoj ćete se uskoro naći. To znači da ćete možda biti primorani da izaberete stranu ili da donesete odluku koja vam nije u potpunosti prijatna.

To znači da možete biti uvučeni u takvu situaciju. Na primer, ako dvoje vaših bliskih prijatelja raskinu odnose, mi možete biti uvučeni usred takve situacije.

Sanjati da neko nekoga napada

Ako ste sanjali kako neko napada drugu osobu, taj san znači da se jednostavno ne mešate u situacije koje ne zahtevaju vaše prisustvo. Ljudi se često mešaju u stvari drugih ljudi.

Advertisements

Međutim, nije neophodno da to činite sve vreme. Ovaj san znači da ste odlučili da ostanete na neutralnom terenu.

Taj san takođe simbolizuje vaš stav prema odgovornosti. Možda verujete da svaka osoba treba da bude odgovorna samo za sebe, kao što ste vi odgovorni za sebe.

Sanjati da ste napadnuti nožem

San u kome ste napadnuti nožem znači da ćete možda morati da prođete kroz neprijatna iskustva ili ćete biti povređeni da biste razumeli promene koje treba da učinite u svom životu.

Sanjati da ste fizički napadnuti

Ovaj san simbolizuje vaš strah od razotkrivanja. Ovo posebno važi za situacije u kojima imate neke tajne koje morate sakriti.

Takođe je moguće da se toliko dugo držite ove tajne da počinjete da se plašite da će ona izaći na videlo. To je stresna situacija sa kojom se trebate nositi i možete se osećati kao da ste napadnuti sa svih strana.

Advertisements

Sanjati da ste napadnuti mačem

Ako ste sanjali da vas je neko napao mačem, taj san simbolizuje rane iz detinjstva koje nosite. To znači da se možda i dalje osećate kao da radite nešto pogrešno za šta biste nekada bili kažnjeni.

Sanjati da ste seksualno napadnuti

Ako ste sanjali da ste seksualno napadnuti, taj san može da simbolizuje neka loša sećanja, koja takođe mogu da budu povezana sa seksualnim napadom iz prošlosti.

Takve snove mogu sanjati osobe koje su preživele seksualni napad ili su bili svedok takvog događaja.

Međutim, takve snove doživljavaju i osobe koje imaju osećaj krivice, stida, ranjivosti i bespomoćnosti. Važno je zapamtiti da to ne znači da će vam se tako nešto dogoditi u stvarnosti.

Ako se zbog neke osobe oko vas osećate neprijatno, a sanjali ste da vas ona seksualno zlostavlja, to može biti znak vaše podsvesti da budete oprezni i da se čuvate te osobe.

Advertisements

Sanjati da vas je napala nevidljiva sila

Takav san može biti zastrašujući. To može značiti da imate probleme u životu, međutim, lakše vam je kriviti druge za te probleme nego gledati u svoje ponašanje i stavove.

Ovaj san je znak da se možda upuštate u neke situacije koje izazivaju probleme u vašem životu. Neki ovo čak nazivaju samodestruktivnim ponašanjem.

Na primer, konzumiranje hrane za koju znate da vam izaziva stomačne probleme. To je samodestruktivno ponašanje zbog kojeg patite.

To takođe može značiti da ćete možda morati da posvetite više pažnje svom životu i načinu na koji ga vodite.

Vaša podsvest pokušava da vas upozori kroz ovaj san da napravite neke neophodne promene u svom životu.

Advertisements

Sanjati da vas je napao neprijatelj

Ako ste sanjali da vas je napao neprijatelj, taj san znači da imate razloga za brigu. Ovaj san se najbolje može protumačiti vašom reakcijom na napad.

Ako ste se uspešno branili u snu, to znači da verujete u sopstvene sposobnosti. Međutim, ako u snu niste uspeli da se odbranite, to znači da postoji pretnja i da ćete morati da budete na oprezu.

Vaša podsvest vam kroz ovaj san daje upozorenje da možda niste sigurni kao što to izgleda na površini.

Sanjati da vas je terorista napao

Ovaj san simbolizuje iznenadni izazov ili problem koji bi mogao da uništi sve što ste planirali. Na primer, ako ste predano radili na nekom projektu i on vam je veoma važan, mogli biste doći u situaciju da on propadne.

Takav san takođe može značiti da vam je potrebna bolja kontrola, posebno ako radite na nečemu važnom u svom životu.

Advertisements

Sanjati da vas je napao provalnik

Ako ste sanjali da vas je napao provalnik, taj san znači da se možda plašite nekog aspekta svoje ličnosti.

To znači da možda imate neki negativan kvalitet ili naviku i plašite se da to polako postaje problem. Ovo se potencijalno može dogoditi ljudima koji su ili zavisni od nečega ili imaju naviku da lažu, itd.

Sanjati da vas je napao ludak

Ako ste sanjali da vas je napao ludak, to znači da ćete možda biti prevareni ili saterani u ćošak da odustanete od nečega ili prihvatite poraz.

Važno je setiti se ko je bio ludak u snu i kako vas je napao. To će vam pomoći da shvatite da li vama neko manipuliše.

To će vam takođe pomoći da identifikujete ljude kojima verujete i ljude kojih morate da se rešite iz svog života.

Advertisements

Sanjati da ste napadnuti vatrenim oružjem

Ako ste sanjali da vas je neko napao vatrenim oružjem, taj san ukazuje na rivala koji vam je pretnja zbog moći koju poseduje.

Ako poznajete nekoga ko vam nije prijatelj ili dobronamernik i ko ima moć da vas povredi, možda ćete sanjati takve snove.

Taj san može značiti da se plašite da vas mogu ozbiljno povrediti sa nečim što znaju o vama. To može biti i nešto nepoznato što imaju u rukavu.

Možda postoji neka informacija koja je za vas zastrašujuća jer ne znate kako da se borite protiv nje. Možda sumnjate u svoju sposobnost da se zaštitite od ovakvog rivala.

Sanjati vojni napad

Ako ste sanjali vojni napad, taj san simbolizuje vaš ekstremni stres. To znači da ste možda toliko iscrpljeni živeći svoj svakodnevni stresni život, da se zbog toga osećate kao da ste u ratu.

Advertisements

Često se borimo sa životnim problemima kao što su stanarina, zdravlje, odnosi i još mnogo toga. Kada se više oblasti života istovremeno poremeti, to može utiče na naš um i telo.

Na to možemo odgovoriti borbom za sebe i svoju sreću.

Međutim, koliko god da se borimo, ponekad se možemo osećati kao da se ti napadi pojačavaju. U svetu snova, takav stresan period može se izraziti kroz snove o vojnom napadu.

Advertisements
Advertisements