Sanjati roditelje – značenje i simbolika sna

Sanjati svoje roditelje može biti i utešno i zbunjujuće. San o roditeljima može značiti da se osećate sigurno, sigurno i voljeno. Možda imate i nerešene probleme sa njima, zbog čega sanjate o njima.

Advertisements

Vaš odnos sa roditeljima ima dubok uticaj na to kako vidite sebe kao odraslu osobu. Ako su vaši snovi ispunjeni sećanjima na ukor ili ignorisanje od strane roditelja, velike su šanse da žalite zbog načina na koji ste se ponašali prema njima dok ste odrastali. Isto važi i za snove u kojima su bili savršeni anđeli koji nisu zaslužili ništa od tuge koju su primili od svoje dece.

Ako je vaš odnos sa roditeljima bio manje nego idealan dok su oni bili živi, moguće je da vaša podsvest pokušava da vam kaže nešto važno o tome kako se osećate prema njima sada kada su otišli ​​- ili čak da će uskoro umreti. U ovom slučaju, možda je vreme da odvojite malo vremena za pomirenje svih preostalih problema i pronalaženje rešenja pre nego što bude prekasno.

Advertisements

Sanjati da posetite roditelje

Ako sanjate da posetite svoje roditelje i izgledaju bolesni ili nesrećni, to može značiti da nisu dobrog zdravlja ili da su nezadovoljni životnom situacijom. Možda postoji nešto u njihovim životima što treba da se promeni da bi ponovo bili srećni.

Advertisements

Sanjati da posećujete roditelje može biti znak da ste spremni da nastavite iz prošlosti i počnete iznova.

Ako sanjate da posetite roditelje, to može značiti da se osećate krivim zbog nečega što se dogodilo između vas i njih u prošlosti. Možda je došlo do nesporazuma ili prekršaja koji nikada nije rešen kako treba.

Sanjati srećne roditelje

Ako sanjate da vidite svoje roditelje kako su srećni jedno sa drugim, to može značiti da su oboje zadovoljni svojim životnim izborima i da se više ne svađaju.

Možda razmišljate i o tome šta bi vaše roditelje učinilo srećnijim u životu i kako to možete učiniti za njih. Ako ste sanjali da vam je majka srećna i da se smeje, to bi moglo značiti da je sada srećnija nego što je bila ranije zbog nekih promena u svom životu.

Ako ste sanjali da vam je otac srećan, a on se smeje ili smeje, to može značiti da je pronašao novo zanimanje u životu koje ga čini srećnim ili može značiti da se konačno bolje slaže sa svojom ženom nakon godina svađe jedni sa drugima zbog novca ili drugih pitanja.

Advertisements

Sanjati da pričate sa roditeljima

Ako ste zabrinuti zbog nečega u svom životu i želite da o tome razgovarate sa nekim ko vas dobro poznaje, onda san o razgovoru sa roditeljima može ukazivati na to da su oni tu za vas kada vam zatrebaju. To može biti zato što su već ponudili savete ili smernice, ali još uvek vas nešto muči što treba dodatno pojašnjenje ili uveravanje.

Ako sanjate da razgovarate sa svojim mrtvim roditeljima koji su preminuli, to znači da između vas dvoje ima nedovršenog posla i da je vreme za zatvaranje svih pitanja koja postoje između njih i vas ili između vas i drugih oko njih. Ovo takođe može značiti da se nešto iz njihove prošlosti ponovo pojavilo u vašem životu i da mu je potrebna pažnja pre nego što se kasnije iz toga pojave problemi

Sanjati da se roditelji smeju

Ovaj san može značiti da imate problema sa emocijama u svom životu. Možda pokušavate da potisnete emocionalni odgovor jer mislite da to nije prikladno.

Ako vam se roditelji smeju u snu, to može značiti da osećaju da ste na neki način nezreli ili blesavi.

Sanjati kako se vaši roditelji smeju takođe može ukazivati na to da se osećate krivim ili stid zbog nečega u svom životu, ili takođe može značiti da neko vama blizak pokušava da vas natera da se osećate krivim zbog nečega. Ako je to slučaj, onda pokušajte da ne dozvolite da vam ono što kažu ne uđe previše pod kožu jer su šanse da ionako ne znaju šta se dešava i njihovo mišljenje nije važno.

Advertisements

Sanjati da vas roditelji preziru

Sanjati da vas roditelji preziru znači da ćete prema vama biti nepravedno i okrutno i da ćete morati da pretrpite mnoga razočarenja.

Sanjati da se krijete od roditelja

Ako sanjate da se krijete od roditelja, to može značiti da pokušavate da izbegnete sukob sa njima. To takođe može značiti da se osećate stid ili sramota zbog nečega što ste uradili i da ne želite da iko drugi zna za to.

San bi takođe mogao biti odraz vaše trenutne situacije u životu. Na primer, ako ste u vezi u kojoj osećate da vaš partner kontroliše ili manipuliše vama, onda ovaj san može predstavljati vaša osećanja u vezi.

Sanjati da se svađate sa roditeljima

Ako sanjate da se svađate sa roditeljima, to znači da postoji problem u vašoj vezi. Osećate da vam ne daju dovoljno slobode da donosite sopstvene odluke, ili da suviše kontrolišu i mešaju se u vaš život.

To takođe može značiti da se iz nekog razloga osećate frustrirano i ljuto na njih. Možda se osećate kao da se prema vama ponašaju nepravedno ili da nepravedno osuđuju nešto o vama.

Advertisements

Sanjati da kradete od roditelja

Ovaj san znači da se osećate krivim zbog nečega. Možda ste uradili nešto pogrešno i brinete se da ćete biti uhvaćeni.

Sanjati da kradete od roditelja takođe može značiti da imate neodoljiv osećaj krivice za nešto što ste im uradili u prošlosti. Možda ste im nešto ukrali ili ste bili zli prema njima ili ste ih lagali.

San takođe može biti odraz vašeg odnosa sa njima. Ako nisu fizički prisutni u vašem životu, to može značiti da vam nedostaju ili želite da su vam češće.

Sanjati da roditelji plaču

San o vašim roditeljima koji plaču može biti veoma uznemirujući. To može značiti da imate mnogo stvari sa kojima se morate baviti u stvarnom svetu. San o vašim roditeljima koji plaču takođe može da sugeriše da vaši roditelji osećaju da vam ne ide dobro u životu.

San bi takođe mogao da znači da nešto nije u redu sa njihovim zdravljem i oni pokušavaju da vam kažu o tome, a da ništa direktno ne kažu.

Advertisements

To takođe može značiti da se osećate krivim zbog nečega ili da ste uradili nešto loše što je duboko povredilo vaše roditelje.

Sanjati bolesne roditelje

Roditelji se u snovima često koriste da ukažu na stanje naše sopstvene zrelosti i razvoja. Ako su vam roditelji bolesni u snu, to znači da se možda osećate pomalo neprikladno ili nesigurno u sebe.

Sanjati zdrave roditelje

Ako sanjate zdrave roditelje, to može ukazivati na to da se osećate snažno i uvereno u sebe i svoje sposobnosti. Možda prolazite i kroz period rasta i promene, gde se osećate nezavisnije nego ikada ranije.

Ako san nije bio prijatan, to može ukazivati na to da imate nekih nerešenih problema sa roditeljima ili da još uvek postoji osećaj ljutnje ili ljutnje prema njima.

Sanjati da se roditelji svađaju

Sanjati kako se vaši roditelji svađaju znak je da ste zabrinuti za svoj odnos sa njima. Možda postoje sukobi ili neslaganja. Morate razumeti šta je izazvalo neslaganje i zašto se to dešava. Da li su ljuti na vas zbog nečega što ste uradili?

Advertisements

Ako je tako, onda je možda vreme da rešite stvari sa njima pre nego što se previše uznemire. Ako se svađaju zbog nečeg drugog, onda možda postoje drugi problemi u porodici koje treba rešiti.

Sanjati da vas roditelji vređaju

Ako sanjate da vas roditelji vređaju, a ovo je prvi put da ste sanjali takav san u životu, onda to može biti znak da prolazite kroz prilično intenzivna osećanja besa prema njima.

Možda se osećate kao da su uvek bili prestrogi prema vama ili da nikada nisu bili tu za vas kada su vam bili najpotrebniji. Mogli biste se osećati kao da vam nisu dali dovoljno slobode ili da nisu provodili dovoljno vremena sa vama dok ste odrastali.

Ova osećanja mogu dovesti do ogorčenosti prema vašim roditeljima, što se može manifestovati u snovima u kojima rade nešto što vas vređa ili uznemirava.

Sanjati da vređate roditelje

San da vređate roditelje ili članove porodice predstavlja strah da ćete ih razočarati ili osramotiti. Možda ste zabrinuti zbog donošenja pogrešne odluke i izazivanja povređenih osećanja.

Advertisements

Ako sanjate da su vaši roditelji razočarani vama, to može značiti da se osećate krivim zbog nečega i pokušavate da to sakrijete od drugih. To takođe može značiti da postoji nešto u sebi što vam se ne sviđa i što krijete od drugih.

Sanjati da se vaši roditelji razvode

Sanjati da se vaši roditelji razvode može ukazivati na to da osećate nedostatak podrške i sigurnosti. Možda osećate da vaši roditelji nisu tu da vam pomognu u teškim vremenima. Ovo može biti znak da morate da se oslonite na sebe više nego ikada ranije.

Sanjati da bežite od roditelja

Sanjati da bežite od roditelja obično znači da ste spremni za veću nezavisnost. Možda osećate frustraciju zbog svog vaspitanja i želite da se izrazite na drugačiji način nego što ste imali priliku da to učinite u detinjstvu.

Sanjati da su vas se roditelji odrekli

San o tome da vas se roditelji odriču može značiti da se u stvarnom životu osećate napušteno od strane roditelja ili člana porodice. To takođe može biti pokazatelj da se osećate kao da ste izgubili svoje mesto u porodici.

Ako je to slučaj, onda je moguće da se osećate izostavljeno ili da niko ne brine o tome kroz šta prolazite.

Advertisements

Sanjati da su vam roditelji mrtvi

Sanjati da su vaši roditelji mrtvi simbolizuje strah od njihovog napuštanja. Možda imate nekih nerešenih problema sa njima ili ste možda bili povređeni u prošlosti.

Advertisements
Advertisements