Sanjati utapanje – značenje i simbolika sna

San o utapanju može značiti da se osećate preopterećeno. Takvi snovi takođe mogu da simbolizuju beznađe. To može značiti da se osećate preplavljeni obavezama i stresom u životu.

Ove situacije i problemi u vašem životu su previše za vas. Trenutno se osećate kao da su ove odgovornosti ništa manje od poplave i da nemate izlaza osim da se utopite u njoj.

Advertisements

Za ovu situaciju može biti odgovoran bilo ko iz vaše porodice, posla ili vi sami. Poruka ovog sna je da odvojite malo vremena da se opustite i da krenete da rešavate jedan po jedan problem.

Sanjati da se utapate

Ako ste sanjali da se utapate, taj san sugeriše da se borite sa negativnim i iscrpljujućim emocijama. Ove emocije su verovatno povezane sa intenzivnom tugom, depresijom i drugim srodnim osećanjima.

Advertisements

Ove emocije su dovoljne da se osećate kao da ste sami odgovorni za svoju bedu. Morate da se pozabavite svojim emocijama.

Sanjati da preživite utapanje

Ako ste sanjali da ste preživeli utapanje, to znači da ste u stanju da se sami borite sa problemima i različitim situacijama u svom životu.

Nezavisni ste, jaki i dovoljno moćni da se suočite sa svim nedaćama koje vam život donosi. Ako vas je u snu neko drugi spasio od utapanja, to znači da zavisite od drugih u svom životu.

Advertisements

Ako poznajete osobu koja vas je spasila u snu, to znači da vaša podsvest traži od vas da verujete toj osobi u stvarnom životu.

Sanjati da se utapate dok plivate

Ako se u stvarnosti plašite vode i teško plivate, onda je ovaj san simbol vašeg straha u životu. Ako to nije slučaj, onda taj san simbolizuje da idete prebrzo u životu.

Iako je dobra stvar brzo se kretati ka svojim ciljevima, preuzimanje previše obaveza u kratkom vremenu može biti štetno za vaše blagostanje, kao i za buduće težnje.

Sanjati da vas neko spasi od utapanja

Ako ste sanjali da vas je neko spasio od utapanja, to simbolizuje da ćete u budnom životu izbeći neki problem. Taj san najavljuje sreću i sugeriše da ćete biti sigurni u bliskoj budućnosti.

Ovaj san ne garantuje da će u vašem životu nedostajati borbi. Suočićete se sa borbama, ali ćete sigurno izaći iz njih u pravom trenutku.

Advertisements

Sanjati da ste se skoro utopili

Ako ste sanjali da ste se skoro utopili, to znači da ste sposobni da izbegnete situacije u životu koje vam mogu naštetiti.

Velike su šanse da ste već izbegli ili spasili se od situacije koja je pretila vašem fizičkom i psihičkom blagostanju.

To može biti i mizeran posao, moguća krađa ili osoba koja pokušava da vas naudi ili prevari.

Sanjati da se utapate u kadi

Ako ste sanjali da se utapate u kadi, to znači da treba da radite na čišćenju uma i duše. Ako je voda u kadi bila prljava, to znači da se udubljujete u loše navike i vršite nemoralne radnje koje vas opterećuju.

Sanjati da se neko utapa

Ako ste sanjali da se neko utapa i osećali ste se bespomoćno, to znači da pokušavate da imate kontrolu nad nečim u životu nad čime u realnosti nemate kontrolu.

Advertisements

Sanjati da počinite samoubistvo utapanjem

Ovaj san simbolizuje „smrt“ određenog dela vašeg života. To može biti vaš posao, obaveze ili osećanja prema nekome. To mogu biti čak i vaše sopstvene loše navike.

Taj san ukazuje na završetak sopstvenih loših navika i toksičnih obrazaca. To znači da se krećete ka nečem novom i pozitivnom.

Sanjati da se utapate u talasima

Ako ste sanjali da se utapate u talasima, to znači da u vašem životu postoje izazovi i problemi sa kojima se teško nosite. Ti problemi vas previše opterećavaju zbog čega se osećate kao da ste utopljeni u brige.

Sanjati da nekoga utapate

Ovaj san simbolizuje vašu želju da potisnete svoje duboko upletene emocije u vezi sa nekim ili nečim. Taj san ne znači da želite da ubijete tu osobu u stvarnom životu.

Umesto toga, to znači da vam razmišljanje o toj osobi njima izaziva bol. To znači da želite da je izbegnete ili više nikada ne želite da je vidite ili razmišljate o njoj.

Advertisements

Sanjati da se borite da se ne utopite

Ako ste sanjali da se borite da se ne utopite, to znači da se borite iu svom životu. Vi ste zbunjeni i borite se da se nosite sa sopstvenim emocijama.

Moguće je da vas je neko povredio. Reči ili postupci neke osobe su vas povredili do srži.

Bilo je toliko intenzivno da niste mogli da odlučite o odgovarajućoj reakciji. Sada se vaš um bori da se nosi sa bolom i pronađe izlaz iz situacije.

Sanjati da se utapate u krvi

Ovaj san može značiti da ste povredili tuđa osećanja i naškodili nečijem duševnom miru. Možete pokušati da budete hladni u vezi toga, ali vaša podsvest je opterećena krivicom.

Ne možete da se nosite sa traumom koju ste izazvali drugima i na taj način vam vaša podvest govori da morate da ispravite stvari. Zatražite oprost i popravite šta možete.

Advertisements

Sanjati da nekoga spasite od utapanja

Ako ste sanjali da ste nekoga spasili od utapanja, to znači da ste potpuno iskreni sa sopstvenim emocijama i konačno ste priznali šta želite od života.

Sanjati da se utapate u blatu

Ako ste sanjali da se utapate u blatu, taj san je povezan sa vašom moralnom neravnotežom. To simbolizuje nepravde koje činite u svom životu. Morate da se promenite na bolje.

Sanjati da se voljena osoba utapa

Ako ste sanjali da se voljena osoba utapa, taj san simbolizuje vaš strah da ćete je izgubiti zbog zdravstvenih problema.

Na primer, ako vaš partner pati od neke bolesti, taj san znači da se plašite da ćete ga izgubiti. To takođe može značiti da voljena osoba prolazi kroz zdravstvene, finansijske ili mentalne probleme u svom životu.

Sanjati da se utapate pod ledom ili staklom

Ovaj san simbolizuje gušenje i nemogućnost da izađete iz bolne veze ili neke situacije. Poruka ovog sna je da morate da izađete iz toksične veze.

Advertisements

Sanjati da spasite dete od utapanja

Ako ste sanjali da ste spasili dete od utapanja, to znači da je vaš izvor bogatstva ugrožen. Neko pokušava da ga otme ili vam na neki način naudi.

Advertisements
Advertisements